БЕЗПЛАТЕН ОЧЕН СКРИНИНГ НА ДЕЦА ОТ 5 ДО 18г

 

Над 3000 деца и младежи на възраст между 5 и 18 г  ще бъдат безплатно прегледани през този месец в очните центрове на „Д-р Голев“ в Хасково, Димитровград и Харманли. Кампанията започва от 18.08.2022г. и ще продължи до 01.10.2022г.

С грижа за детските очи и по повод зачестилите оплаквания от децата, които прекараха значителна част от времето си пред екрана по време на карантината и дистанционното обучение, ние от очен медицински център „Д-р Голев“ предоставяме възможността за абсолютно безплатен очен скрининг с най-модерната апаратура.

Кампанията за безплатен скрининг и редовна профилактика на зрението на  ОМЦ „Д-р Голев“,цели повече деца и младежи да бъдат прегледани от СПЕЦИАЛИСТ ПО ОЧНИ БОЛЕСТИ, за да бъдат открити, лекувани и коригирани навреме, очните заболявания на възможно най-много деца в България.

Скринингът ще се извършва с най-модерната апаратура, която се намира в медицинските  центрове на д-р Голев, включвайки и последен модел детски скенер – компютър на Plus Optix, който дава възможност за ранна диагностика на късогледство, далекогледство, астигматизъм и други очни аномалии.

Горди сме да отбележим, че през миналата 2021 година изследвахме общо 2640 деца. След направените изследвания установихме, че 43 деца имат мързеливи очи, които излекувахме успешно, а голяма част от децата страдаха от късогледство или далекогледство.

Прегледа на очите ще бъде извършван след предварително запазен час за скрининг на посочените по-долу телефонни номера.

ОЧЕН МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР Д-Р ГОЛЕВ

Ако имате конкретен въпрос, чувствайте се свободни да го зададете. Вижте страницата Контакти за повече информация

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *