Безплатен очен скрининг на деца от 6 до 18г – Национална кампания на Министерство на здравеопазването и КВЯТ

Националната кампания за безплатен скрининг продължава до 31.10.2021 г

Над 3000 деца безплатно ще бъдат прегледани тези два месеци в ОМЦ “Д-р Голев” в гр. Хасково , Димитровград и Харманли. Кампанията започва от 01.09.2021 и ще продължи до 31.10.2021 .

Скринингът на очите ще бъде извършен след предварително запазен час за скрининг на посочените телефонните номера по- долу.

Кампанията за безплатен скрининг и редовна профилактика на зрението на  “Очен център Д-р Голев”  съвместно с Министерство на здравеопазването и КВЯТ цели повече деца и младежи да бъдат прегледани от СПЕЦИАЛИСТ ПО ОЧНИ БОЛЕСТИ , за да бъдат открити, лекувани и коригирани навреме очните заболявания на възможно най-много деца в България.

Скринингът ще бъде извършен с най – модерната апаратура в клиниката на Д-р Голев включвайки и последен модел детски скенер – компютър на PlusOptix, който има възможност за ранна диагностика на късогледство, далекогледство, астигматизъм и други очни аномалии.

Скринингът на детските очи е много важен преди започване на училище , отбелязва началникът на клиниката Д-р Голев.

Поради огромното желание миналата година скрининга продължи и през месец октомври.

Горди сме да отбележем , че миналата 2020 година бяха изследвани 2342 деца. След направените изследвания установихме че 36 деца имаха мързеливи очи , които успешно ги излехувахме , а голяма част от децата страдаха от късогледство и далекогледство.

 

ОЧЕН МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР Д-Р ГОЛЕВ

Ако имате конкретен въпрос, чувствайте се свободни да го зададете. Вижте страницата Контакти за повече информация

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *