За първи път в България бе извършена операция на катаракта, чрез машина с адаптивни флуиди на фирмата Bausch & Lomb Stellaris Elite .

64-годишният Мустафа Али, напълно сляп от почти 20 години бе диагностициран с тежък вид на катаракта (вътрешно перде) на двете очи. Оставайки без надежда, отказвайки операция на няколко места в България, поради липса на апаратура и обучени кадри, той решава да се довери на лекарите в очна клиника “Голев” гр. Хасково, където за първи път получава надежда, че ще прогледне.

След контролен преглед при Д-р Голев бе насрочена дата за операция.

Преди операцията пациента не усещаше светлината, разказва началника на отделението на клиниката Д-р Димитър Голев. След няколко задълбочени изследвания и лазерни измервания от страна на медицинският екип, пациента се подложи на операция с надеждата отново да вижда.

 На 01.03.23г. благодарение на модерната иновативна апаратура, включваща лазери и ултразвукови уреди с адаптивни флуиди на Bausch & Lomb, Stellaris Ellite, екипът на Д-р Голев приключи операцията на двете очи успешно в рамките на един час. Също така по време на операцията бе поставена комбинирана (мултифокална) мека леща. Пациентът се зарадва на 80 процента зрение още на първият ден от операцията. На петият ден от операцията установихме, че зрението на пациента е 100%! „За първи в живота успях си видя внуците си!“ -разказва Мустафа Али. „Вече мога отново да се радвам на живота!“ Успехът от операцията бе придружен с много сълзи от щастие и благодарности от страна на цялото семейство. Този и още много други случаи на доволни пациенти излизат ежедневно от Очна клиника „Голев“ и споделят за своите успехи на своите близки и приятели. Очна клиника „Голев“ разполага с най-модерната апаратура за консервативно и оперативно лечение на всички очни заболявания.

Очна клиника “Голев” Разполага с най-модерната апаратура за диагностика и лечение, на всички очни заболявания.

ОЧНА КЛИНИКА “ ГОЛЕВ ”

  • 0877 505 151
  • гр.Хасково, бул.България 43
  • 0887 807 667
  • гр.Димитровград, бул. Трети Март 2/Д
  • 0877 845 799
  • гр.Харманли, бул. България 46