ЛЕЧЕНИЕ НА МАКУЛНА ДЕГЕНЕРАЦИЯ 

ВЛАЖНА ФОРМА

Най-доброто лекарство на пазара за лечение на влажна форма на макулна дегенерация е  Айлия (EYLEA – Афлиберцепт). Той  действа като потиска растежа на абнормалните – неоваскуларни кръвоносни съдове, които причиняват макулна дегенерация свързана с възрастта и също така намалява отока на макулата. Целта на лечението е да се предотврати по-нататъшна загуба на зрение. Доказано е , че след вътреочно прилагане на този продукт голяма част от пациентите възстановяват  зрението си , а останалата част стабилизират състоянието на заболяването, като запазват същото зрение без да се влошават.

Как се поставя Айлия (EYLEA)?

Процедурата е абсолютно безболезнена. След като окото загуби чувствителност с капкова анестезия, лекарството се инжектира в стъкловидното тяло. Айлия се прилага чрез инжекция в окото, според нуждите, на равни интервали. Вашият офталмолог ще ви каже колко често ще ви се прави инжекцията и за какъв период от време.

Очна клиника “Д-р Голев – Дюнягьоз” е от малкото места в България, където до момента няма нито едно усложнение след поставяне на инжекция Айлия. Поставянето на инжекцията се извършва в операционната зала спазвайки протокола за стерилност. Всички инструменти и консумативи ползвани по време на манипулацията са за еднократна употреба!

 

 

 

 

 

ОЧЕН МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР Д-Р ГОЛЕВ