Добре дошли в светът на лазерите

Специалистите на “Очен медицински център Д-р Голев” са лидери в лазерната корекция. Партньорството ни с болница Нет Гьоз – Измир дава възможност на нашите лекари да извършват лазерна корекция с последно поколение на лазери. Ние сме специализирани във работата със най-новото поколение на лазери за корекция на диоптрите. Нашите лекари имат огромен опит във лазерната корекция на зрението и притежават сертификати от Цайс.

Какво е лазерната корекция?

Лазерната корекция на зрението е процедура, предназначена да премахне диоптрите завинаги така че никога повече да не се налага на използвате очи или контактни лещи.

Нека да ви дадем малко повече светлина по отношение на лазерите.

Има 3 поколения на лазери. Нашите лекари оперират само с второ и трето поколение лазер в зависимост от диоптрите понеже са най-безопасни и въстановяването е най-бързо .По долу ще разберете какви са разликите между всички поколения. Първото поколение лазери ние не го предлагаме понеже за нас вече е в история на медицината . Нека да напомя че 99% от клиниките в България премахват диоптри с първо поколение на лазер .П

Подходящ ли съм за лазерна корекция на зрението?

Специалистите в Очен медицински център Д-Р Голев с помощта на най-модерните диагностични апарати безплатно ще извършат всички необходими изследвания. След изследванията вие ще получите сигурен отговор на въпроса дали Вие можете да се подложите на тази медицинска процедура.

Трябва да изпълвате следните изисквания:

 • Да сте над 18 години;
 • Да нямате очна инфекция или нараняване, дегенеративни и автоимунни заболявания;
 • Да не сте бременна или кърмите, защото нивата на Вашите хормони може да се отразят на процедурата;
 • Да имате желание да се отървете от очилата и/или контактните лещи;

Боли ли лазерната корекция на зрението?

Лазерната корекция е напълно безболезнена. Максимум по време на процедурата може да имате чувство за натиск, което изчезва след приключване на манипулацията.

Процедурата изобщо не е опасна. Ние работим с второ и трето поколение на очни лазери които следят показателите на окото по време на процедурата. Единственото нещо което трябва да правите е да гледате в зелената лампа по време на процедурата. Времетраенето на процедурата е от 3 до 5 минути и това зависи от диоптрите.

Мога ли да загубя зрението по време на процедурата. Какво ще стане ако мръдна с очите ?

Лазерите на Цайс са последен модел на лазери и са оборусване със силно чувствителни датчици или т.н тракер за движение на очите които следи постоянно показателите на очите. Ако поместите погледа от зелената лампа лазера веднага спира да работи и не позволява да се увреди окото. След като окото се върне във нормално положение автоматично лазера възтановява работата си и приключва процедурата.

Нека дави разкажем за видовете на на очните лазер

Visulas – ReLEx Smile – трето или последно поколение на лазер

 • ReLEX SMILE в най-новият вид на лазерна очна операция прi която диоптрите се премахват без да е нужно да отваряме капачка на окото (ламбо). Процедурата е усъвършена от Carl Zeiss Meditec и е с доказани резултати из целият свят.
 • След като се извърши лазерната корекция прави малка инцизия под формата на УСМИВКА 🙂 от където се отстранява ненужната част от роговицата която ви е пречила да вижате чисто и ясно .
 • Тази процедура е микроинвазивна и дава възможност на премахване на късогледството до -12 диоптри или до -5 диоптри астигматизъм.
 • Процедурата дава възможност за максимално бързо въстановяване на очите преди останалите процедури.
 • Самата проедура отнема около 3 минути на око а въстановяването на очите е до няколко часа. Страхотно! нали
 • Бързо време за въстановяване

Предимства на RELEX SMILE LASERПовече пациенти имат възможност да се УСМИХВАТ 🙂

ФЕМТО ЛЕЙЗИК И ЕКСИМЕРЕН ЛАЗЕР

Фемто лейзик методът представлява процедура при която чрез фемтосекунден лазер даваме възможност прецизно да се направи капачка (ламбо) на роговицата след което със ексимерният лазер приключваме процедурата. Процедурата е безболезнена и бърза. Ексимерният лазер генерира ултравиолетова светлина на 193 nm дължина на вълната и този начин той изпарява ненужната час от роговицата без да увреди останалата част от неа. Системата разполага със тракер който следи постоянно състоянието на окото и при движение той спира веднага и при правилна позиция на окото отново продължава със работата за да приключи процедурата. Лазерът работи изключително бързо.

Кой може да се подложи на процедурата

 • Пациенти със нормална очна структура
 • Пациенти които позват очила или контактни лещи и са на възраст над 18г
 • Пациенти които имат астигматизъм до -6 диоптри и далекогледство до +4 диоптри
 • Пациенти които имат късогледство до -10 диоптри
 • Пациенти които имат тънка роговица,
 • Пациенти които не страдат от тежки системни заболявания противопоказани за процедурата

Кои са бенефициите от този вид на процедура:

-Максимална стабилност на зрението след процедурата

-Бърза процедура

Изгледайте видеото за да разберете повече за процедурата.

PRESBYOND – Пресбионд лазерна процедура

Тази процедура е предназначена за хората които не искат да носят очила след 40г възраст. Нормалното око след 40 г да имаме проблеми с близкото виждане .При някой хора този процес настъпва малко по-късно. Ако имате някой от тези симптоми вероятно е да страдате от пресбиопия: . При тази процедура ползваме два вида лазера. Първо фемтосекунден лазер за отваряне на ламбо след което правим корекцията на диоприте чрез ексимерният лазер.

 • Трудност при четенето на дребен шрифт при някой продукти във магазините, при вестниците или телефона
 • Напражение когато гледате наблизо
 • Отдалечавате книгата когато четете (синдрома на късите ръце)
 • Трудност при подържането на нормален фокус при гледане наблизо