Лечението на глаукомата никога не е било по-лесно ,разказва Д-р Димитър Голев – специалист по очни болести . Спасихме хиляди хора от ослепяване и ще продължаваме да спасяваме понеже това е нашето призвание ,допъlни специалиста по очни билести.

ОМЦ “Д-р Голев” разполага с най- модерният тонометър, пахиметър и скенер на очите. Горди сме ,че можем да лекуваме пациентите с най-модерната техника. Приложението на този апарат е огромно и най-важно е в синхрон с останалите апарати на очните центрове.

Апарата измерва безконтактно очното налягане, но и показва на живо дебелината на роговицата и визуализира иридокорнейния ъгъл ,което дава възможност за правилна диагностика и лечение както на глаукома ,така и на други заболявания.

Грешката на много лекари е, че изписват лекарства за глаукома преди да са направили оглед на иридокорнейният ъгъл и за това резултатите са слаби и налягането остава високо след проведената терапия, разказва Д-р Голев.

Глаукомата може да бъде откритоъгълна и закритоъгълна . При липса на този уред изследването на ъгъла е изключително трудно и за съжаление травматично за окото. Поставят се едни лещи с огледала при което е доста притеснително за самият пациент.

Изключително малък процент от очните лекари си правят труда да погледнат този ъгъл. Така лечението на глаукомата за съжаление става на принципът проба-грешка.

Скенерфукнцията на уреда дава възможност за части от секундата да имаме пълна вузуалзация на този ъгъл и да вземем правилно решение за лечение – дали то да бъде медикаментозно , лазерно или хирургично.

ОЧЕН МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР Д-Р ГОЛЕВ

  • 0877 505 151
  • гр.Хасково, бул.България 43
  • 0887807667
  • гр.Димитровград, бул. Трети Март 2/Д
  • 0877845799
  • гр.Харманли, бул. България 46

ЗА ДА ЗАПАЗИТЕ ЧАС ЗА ПРЕГЛЕД ОНЛАЙН НАТИСНЕТЕ ТУК!

Ако имате конкретен въпрос, чувствайте се свободни да го зададете. Вижте страницата Контакти за повече информация